четвер, 27 квітня 2017 р.

      26 квітня 2017 р. в в бібліотеці Тульчинського училища культури  відбувся захід з приводу 31-річниці  аварії на Чорнобильській АЕС. Година пам’яті  «Трагедія українського народу» підготували та провели студенти та викладачі циклової комісії інформаційної, бібліотечної та архівної справи  . Ми повинні пам’ятати уроки своєї історії та робити з них висновки, адже для України час ніби розділився на два періоди:  до 26 квітня 1986 року і після нього. В історію він увійшов назавжди як код національної трагедії.   

Чорнобиль... Мертва зона... Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово руйнуються хати. Разом із ними руйнуються, зникають неповторні цінності поліської давнини. Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей, особливо молодих.

Шумлять жита, як і раніше,
Пливуть у небі літаки.
За вас історія допише
Суворі подвигу рядки.

     Урятований світ – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль. 








Немає коментарів:

Дописати коментар